Opgeruimd en in Control

Alles over opruimmethodes en hoe jij tijd kan besparen op opruimen zodat jij blijvend een opgeruimd huis krijgt met behulp van een online training.

Je woont al een tijdje in dit huis. Je was zo blij toen je eindelijk de sleutels kreeg! Je zag al helemaal voor je hoe het eruit zou gaan zien. Het was echt een nieuwe stap in je leven die zoveel moois zou gaan brengen. Dit zou jouw plekje worden, een plekje waar je kan ontspannen na een hectische dag. Een plek die uit zou stralen wie jij bent en wat jij belangrijk vindt.

Maar de realiteit is anders. In plaats van een toevluchtsoord, vlucht je juist uit je huis. Je voelt je er helemaal niet thuis en overal waar je kijkt liggen spullen. Je hebt al zo vaak geprobeerd om het op te ruimen maar steeds weer loop je tegen dezelfde frustraties aan. Want…

 • Je hebt eigenlijk geen idee waar je moet beginnen, de spullen liggen overal
 • Het ontbreekt je aan een duidelijke aanpak en je doet eigenlijk maar wat
 • Zodra je denkt dat je klaar bent, lijkt er wel een bom af gegaan te zijn en kan je weer opnieuw beginnen
 • Je bent veel kostbare tijd kwijt aan opruimen zonder daadwerkelijk resultaat terwijl je die tijd veel liever aan andere dingen wil besteden

Als je dit herkenbaar voor je is, dan is het tijd om actie te ondernemen. De online training ‘Opgeruimd en in Control’ is speciaal ontworpen voor vrouwen als jij, die zo graag zelf willen bepalen hoe ze hun tijd besteden in plaats van dat het voor hun bepaalt wordt.

Over jou

Toen je de sleutels kreeg van dit huis, wist je al precies hoe alles er uit zou moeten zien. Je had dat droomplaatje al in je hoofd. Je had dan ook uren doorgebracht op Pinterest en met het doorbladeren van woonbladen. Dat gevoel van thuiskomen was waar je van droomde. 

Maar wat er nu gebeurt, lijkt totaal niet op die droom. En dat frustreert je. Want je weet precies wat je wilt – dat is altijd al zo geweest. Als jij een doel hebt, dan ga je net zo lang door tot het je gelukt is. Maar in dit geval, je eigen huis nog wel, lijk je vast te zitten.

Overal waar je kijkt, zie je spullen. Het zijn ook veel meer spullen dan toen je hier kwam wonen. Toen viel het allemaal nog wel mee. Maar nu is er zoveel, dat je geen overzicht meer hebt. Hierdoor heb je geen idee waar je kan beginnen. Je voelt je overweldigd en daardoor begin je maar niet en laat je de chaos zoals het was. Weer een dag waar het je niet gelukt is om op te ruimen.

Je hebt gehoord van de Marie Kondo-methode – “Word ik hier blij van?” klinkt logisch. Maar zodra je dit toe probeert te passen in je huis lijkt het alsof je vastzit in een doolhof van emoties en twijfels. Hoe kan je deze vraag inzetten zodat je wel resultaat behaalt en niet eeuwig blijft twijfelen? Je vraagt je af of er misschien  andere opruimmethodes zijn die jou beter kunnen helpen naar een opgeruimd huis op een effectieve manier.

Na ontelbare pogingen waarbij je geen resultaat ziet, slaat de ontmoediging toe en geef je het op. Want waarom zou je blijven opruimen als je morgenochtend beneden komt en het opnieuw een chaos is? Je motivatie verdwijnt steeds iets meer want je wil je tijd en energie niet verspillen als het toch geen effect heeft.

Je beseft nu dat je veel te veel tijd besteed aan opruimen terwijl je dat helemaal niet wil. Die kostbare tijd had je graag anders besteed – ontspanning voor jezelf, quality time met je kinderen en gezin of het laten groeien van je bedrijf. Maar elke keer dat je de rommel ziet, wordt je herinnerd aan de tijd die verloren is gegaan.

Het is tijd om het anders aan te pakken. Je verdient een huis waarin je jezelf kunt zijn, zonder de last van de chaos om je heen.

Daarnaast verlang jij naar…

… inzicht in de verschillende opruimmethodes, zodat je kan besluiten welke methode het best past bij jouw behoeften en leefstijl. Het lijkt soms alsof er maar één methode is, maar jij wil openheid over welke opties je hebt. Ook wil je graag die keuzevrijheid, wetende dat er meerdere wegen zijn die leiden naar jouw droomhuis.

… dat wanneer je eenmaal opruimt, het ook zo blijft. Het idee dat je steeds dezelfde plek moet opruimen demotiveert je al. Je bent je er bewust van dat tijd kostbaar is en je wil meer invloed op hoe jij deze tijd wil besteden. En dat is zeker niet aan steeds dezelfde plek opruimen.

… zichtbare resultaten en het liefst gisteren in plaats van vandaag. Want je verlangt echt naar die plek waar je tot rust kan komen in plaats van alsmaar omgeven te worden door al die overbodige spullen.

… kennis en tools hoe je je motivatie hoog kan houden. Je wil nu echt een verandering maken en genieten van je huis. Maar ook ‘ja’ kunnen zeggen tegen leuke dingen zonder je schuldig te voelen over niet afgemaakte klusjes of de rommel in je huis.

 

opruim coach opgeruimd huis

Dit krijg je bij Opgeruimd en in control

In de online training zijn 11 modules en 2 bonus modules te volgen. Deze zijn allemaal toegankelijk via een leeromgeving die zowel op je computer als op je telefoon te gebruiken is.

Ik weet dat je liever je tijd aan iets anders besteed, daarom krijg jij de tijd die je nodig hebt om de training te doorlopen. Geen tijdsdruk van mijn kant dus! Al weet ik wel zeker dat jij geen eeuwige toegang nodig hebt, want de online training helpt jou ook te motiveren.

Daarnaast is er ook een community deel. Hier vind je andere vrouwen die tegen dezelfde problemen aanlopen als jou – want je bent echt niet alleen. Ook al voelt dit soms wel zo. Hier kun je al je vragen, overwinningen delen maar ook waar je tegen aanloopt. Zo kun je elkaar helpen en nog meer motiveren. Want samen kom je veel verder dan alleen!

 

 

1. De start van jouw opruimavontuur

Hier krijg je alles te weten wat belangrijk is om vooraf te weten. Ook maak je kennis met mij, als jouw organizer en vertel ik je meer over de training en hoe deze opgebouwd is.

2. Zorgen dat je echt in actie komt

Ik denk dat echt in actie komen is, wel het gene is waar de meeste vrouwen tegen aan lopen. Voordat je het weet zit je alweer een uur scrollend op de bank. Maar in deze module krijg je inzicht in wat jou tegenhoudt en hoe je het voor jezelf makkelijker maakt om echt iets te gaan doen.

3. Doelen stellen

Je weet dat je een opgeruimd huis wilt. Maar dat is niet concreet genoeg. Dus ik help je om deze onder andere ook tijdsgebonden en specifiek te maken. Natuurlijk wel op een manier die haalbaar is.

4. De 4 O's van Opruimen

Dit is de eerste van vier methodes welke aan bod komt in de online training. Deze methode komt van oorsprong uit Nederland tot in tegenstelling van de andere drie. Daarnaast is deze methode erg prettig om mee te werken als je snel afgeleid bent of je motivatie verliest.

5. KonMari methode

Deze Japanse methode is misschien wel de bekendste van alle vier. Want wie kent de vraag: “Does it spark joy” nou niet? In deze module leer je meer over de achterliggende gedachten van deze methode.

6. The Home Edit methode

Als je hier op Googled krijg je de mooiste regenboog plaatjes te zien. Super mooi, maar de methode is veel meer dan dat. Namelijk op hoe jij leeft en hoe je je huis daaraan kan aanpassen.

7. Döstädning

Dit is de moeilijkst uitspreekbare methode van allemaal. Döstädning is namelijk Zweeds, waarvoor precies vertel ik je in deze module want anders schrikt het je misschien onterecht af. Want bij deze methode is veel aandacht voor het proces en de spullen zelf.

8. Bepaal jouw opruimmethode

Vier methodes. Vier verschillende aanpakken. Maar welke is nou het beste voor jou? Daar gaan we op in in deze module.

9. Hoe je tijd kan besparen zodat opruimen nog maar 10% van de tijd kost

Ja, dit is een tricky belofte. Maar ik geloof dat het kan. Hoe? Dat ga ik je hier natuurlijk niet vertellen.

10. Valkuilen waar veel vrouwen in vallen

Bij mijn klanten zie ik veel dezelfde dingen fout gaan. En dat ga ik je hier allemaal vertellen zodat jij dit niet hoeft te doen. Gaat je een lading tijd besparen.

11. Hoe je het opgeruimd kan houden

Dit is misschien wel de belangrijkste module van allemaal. Want je wil niet dat je werk allemaal voor niks is geweest. Dat is precies waarom jij hier handvaten krijgt voor het bijhouden. Ook nodig ik je uit om te kijken naar wat bij jou past. Want er is niet één oplossing die voor iedereen werkt, net als bij de opruimmethodes.

BONUS: een perfect georganiseerde kledingkast

Kleding zegt zoveel over jou als persoon, wie je bent en waar je voor staat. Dus ook deze verdient aandacht. Zo laat ik je zien hoe je kan bepalen hoe je je kast in kan delen, maar ook hoe je je kleding makkelijk opvouwt.

BONUS: opruimen met ADHD/autisme

Wanneer je autisme of ADHD hebt, of iemand in je huishouden, vergt het opruimen allemaal even een andere aanpak. En dat komt in deze module aan bod.

Na deze training kun jij...

 •  Uit verschillende opruimmethodes aangeven welke methode het best bij jou past en jouw leven
 • Met behulp van een opruimmethode jouw huis opgeruimd krijgen waardoor je echt een plek hebt waar je je thuis voelt
 • Makkelijker afscheid nemen van de spullen die je niet gebruikt (en misschien niet eens wist dat je ze had)
 • Minder tijd besteden aan opruimen of zoeken en meer tijd voor de dingen die voor jou belangrijk zijn
 • Effectiever werken in je bedrijf of in huis omdat je niet (onbewust) afgeleid wordt van de spullen om je heen
 • Geld besparen door een opgeruimd huis waarin je precies weet wat je hebt
 • Je kinderen een fijn en opgeruimd huis bieden waar ze kunnen opgroeien

De keus is aan jou.

Blijf je nog langer in de rommel zitten en in een huis waar je je helemaal niet thuis voelt? Of ga je nu stappen zetten en voor eens en voor altijd klaar zijn met opruimen. Ik zou het wel weten als ik jou was, want opruimen zelf is niet per se leuk dus ik zou mijn tijd liever aan iets anders willen gaan besteden!

Ben je klaar met de rommel?

Je bent niet voor niets hier terecht gekomen, dus je bent er klaar voor. Ik geloof dat je het kan, dus jij mag ook in jezelf gaan geloven! Maar de keus is aan jou of je via de online training handvaten wil ontvangen om van de rommel af te komen.

Schaf hieronder de online training aan en je krijgt z.s.m. inloggegevens in je mail zodat je kan starten. Niks staat je meer in de weg.