In september 2019 stond mijn wereld ineens stil..

Letterlijk. Daardoor besloot ik alles anders te gaan doen.
Mijn goed uitgedachte plan liet ik compleet varen.

Ik had een goede baan in de Accountancy en zei deze op

Ik werkte als assistent-accountant, een logische stap na mijn HBO opleiding Accountancy. Financieel goede vooruitzichten, veel doorstroommogelijkheden, werkzekerheid en nog veel meer bood de Accountancy mij.

Maar toen ik na een auto-ongeluk nog maar 3 uur per dag werkte, besefte ik me dat ik al op keek naar die paar uur. Ik geloofde niet dat dit alles was en ging verder kijken. Kijken naar waar ik wel voldoening van kreeg, waar mijn hart sneller van ging kloppen maar vooral: naar waar ik wel zin had om te gaan doen.

Na vele beroepstesten, persoonlijkheidstesten en nog veel meer Googelen kwam daar het beroep Professional Organizer voorbij.

Ik wist gelijk dat dit is wat ik te doen heb. Dit is waarom ik hier ben. Maar vooral dat dit is waar ik blij van wordt: vrouwen helpen naar een opgeruimd huis waar ze zichzelf mogen zijn.

professioneel opruimer opruimcoach

Ik volgde het pad dat van me verwacht werd

  • Zo had ik goede cijfers
  • Ik koos een opleiding met goede carrièremogelijkheden
  • Mijn vrije tijd besteedde ik aan vrijwilligers- en bestuurswerk
  • Ook deed ik zowel aan sport als aan muziek

In mijn schooljaren stond ik bekend als dat rustige meisje met goede cijfers (dat laatste bijna altijd dan). Als er iemand nodig was om de leiding te nemen in groepsprojecten, nam ik vaak die rol op me. Het behouden van overzicht, het verdelen van taken en het bepalen van de juiste acties was iets dat me van nature afging. Kwaliteit leveren was voor mij essentieel (en nog steeds), dit leidde er regelmatig toe dat ik ‘s nachts doorwerkte om groepsprojecten tot een succes te maken.

De keuze voor de opleiding Accountancy lag dan ook voor de hand. Hier kon ik mijn affiniteit voor financiële vraagstukken combineren met mijn interesse in het opbouwen van echte relaties met mensen. Daarnaast vond ik het fantastisch om de chaos om te toveren in structuur. Deze keuze bracht me tijdens mijn opleiding naar gerenommeerde kantoren zoals Ernst & Young, maar uiteindelijk studeerde ik af bij een middelgroot kantoor. Mijn afstudeeronderzoek richtte zich op de zorgsector, een uitdagend terrein waar niet velen zich aan wilden wagen, maar waar ik mijn weg wist te vinden.

Met de jaren ontdekte ik dat een rode draad door mijn leven liep: het organiseren van chaos. Dit werd uiteindelijk de fundering van mijn passie en mijn bedrijf.

Testimonials

Wat andere vrouwen zeggen over mijn werk

“Suzanne sprong precies op de goede momenten in als ik het even niet meer wist. Ook zorgde ze voor een gestructureerde aanpak en dacht ze mee.”

Lotte, Groningen

“Suzanne haar zinvolle vragen hielpen mij om meer helderheid in mijn houding t.o.v. mijn spullen te krijgen. Beslissingen werden gestimuleerd en meer daadkracht en ook plezier in het opruimproces is zo bij mij ontstaan.”

Kaya, Groningen

opruim coach opgeruimd huis

Mijn hart maakt een sprongetje van organizing

Ik stopte met mijn werk in de Accountancy omdat ik écht iets wilde bijdragen in deze wereld. En dan niet via jaarrekeningen en belastingaangiftes die betaald werden en in de kast belandden zonder bekeken te worden.

Nee, ik zocht echt naar de toegevoegde waarde van mijn werk.

En dat vond ik in professional organizing.

Want het mooiste van mijn werk vind ik de transformatie. Zowel van de ruimte die ik opruim, want het lijkt en voelt ineens een heel ander huis. Maar vooral de transformatie van de mooie vrouwen die ik mag helpen. De opluchting nadat iets klaar is, het zelfgeloof dat ze het wel kunnen en de rust die ze dan uitstralen. Ze lijken hele andere mensen zijn geworden en dat is waar ik het allemaal voor doe.

Dat geeft mij zoveel energie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen hiermee!

Om te kunnen zorgen dat ik op een zo effectief mogelijke manier help die blijvend resultaat heeft, volg ik regelmatig opleidingen. Zo heb ik onder andere Holistisch Organizer, Reiki (1 en 2) en Basiskennis Psychologie gevolgd. Allemaal zodat jij in één keer klaar kan zijn met opruimen. Want dat is echt waar ik in geloof, opruimen hoeft niet iets te zijn waar je dagelijks mee bezig moet zijn.

Organize spaces so you are inspired to use them

Deze quote is voor mij een herinnering dat mijn werk meer is dan het ordenen van spullen; het gaat om ruimtes creëren die vrouwen inspireren om hun volledige potentieel te benutten. Of je nu in je werkkamer zit, de keuken gebruikt om nieuwe recepten te creëren, of gewoon ontspant in je woonkamer, ik wil dat je je omringd voelt door een omgeving die je energie geeft, je ideeën laat stromen en je rust en comfort biedt.

Als ik het kan, kan jij het ook!

Vaak wordt aangenomen dat ik als kind al super opgeruimd was. En ja, dat klopt deels, maar ook ik had mijn eigen uitdagingen. Mijn kamer was snel weer een rommel, ik verzamelde veel spullen en ik wist niet altijd ik op de meest effectieve manier kon opruimen. Het feit dat ik een slaapkamer had van slechts 4 vierkante meter hielp zeker niet.

Door deze uitdagingen aan te gaan en te leren hoe ik afscheid kon nemen van spullen die me niet gelukkig maakten, begon ik een omgeving te creëren waarin ik echt mezelf kon zijn. Dit was voor mij van onschatbare waarde vanwege ziekte in ons gezin. Hierdoor had ik niet altijd een plek om tot rust te komen of mezelf te zijn. Dit is waarom ik het zo belangrijk vind om andere vrouwen te helpen bij een plek waar ze volledig tot rust kunnen komen.

In de afgelopen jaren heb ik talloze inspirerende vrouwen mogen begeleiden met hun reis naar een opgeruimder leven. Samen hebben we letterlijk duizenden items uitgezocht, georganiseerd en vaak afscheid genomen van volle vuilniszakken. Maar nog belangrijker is de transformatie die deze vrouwen hebben doorgemaakt. Ze hebben geleerd hoe ze effectief kunnen opruimen, waardoor ze niet langer verstrikt raken in eindeloze opruimsessies. Ook kiezen ze nu bewust waar ze hun kostbare tijd aan besteden, in plaats van dit te laten bepalen door hun spullen.

Benieuwd hoe ik jou kan helpen?

Ik weet dat je wel wat hulp kan gebruiken op organizing gebied, anders las je dit nu niet. Ik gun het jou al, dus nu is het tijd om het jezelf ook te gunnen. Bekijk hieronder hoe ik jou kan helpen.