In september 2019 stond mijn wereld ineens stil..

Letterlijk. Daardoor besloot ik alles anders te gaan doen. Mijn goed uitgedachte plan liet ik compleet varen.

Ik had een goede baan in de Accountancy en zei deze op.

Ik werkte als assistent-accountant, een logische stap na mijn HBO opleiding Accountancy. Financieel goede vooruitzichten, veel doorstroommogelijkheden, werkzekerheid en nog veel meer bood de Accountancy mij.

Maar toen ik na een auto-ongeluk nog maar 3 uur per dag werkte, besefte ik me dat ik al op keek naar die paar uur. Ik geloofde niet dat dit alles was en ging verder kijken. Kijken naar waar ik wel voldoening van kreeg, waar mijn hart sneller van ging kloppen maar vooral: naar waar ik wel zin had om te gaan doen.

Na vele beroepstesten, persoonlijkheidstesten en nog veel meer Googelen kwam daar het beroep Professional Organizer voorbij.

Ik wist gelijk dat dit is wat ik te doen heb. Dit is waarom ik hier ben. Maar vooral dat dit is waar ik blij van wordt: vrouwen helpen naar een opgeruimd huis waar ze zichzelf mogen zijn.

professioneel opruimer opruimcoach

Ik deed wat van me verwacht werd.

 x Goede cijfers
x Goede opleiding
x Vrijwilligers- en bestuurswerk
x Sporten en muziek

Ik was altijd dat rustige meisje in de klas met goede cijfers (dat laatste bijna altijd dan). Als iemand de leiding moest nemen over een groepsproject, was ik vaak de gene die dat deed. Het overzicht houden, delegeren en acties bepalen was iets wat mij natuurlijk af ging. Ook vond ik het belangrijk dat iets goed gebeurde: zo heb ik heel wat nachten door moeten werken om groepsprojecten af te maken.

Dat ik de opleiding Accountancy ging doen, was dan ook niet echt een verrassing voor mijn omgeving. Ik vond de financiële vakken leuk, in écht contact staan met mensen vond ik leuk en natuurlijk van de chaos iets gestructureerds maken vond ik leuk. Dus de keuze was gauw gemaakt! Tijdens de opleiding heb ik stage gelopen bij één van de grootste accountantskantoren van Nederland, Ernst & Young, maar ben afgestudeerd bij een middelgroot kantoor. Ik had als onderwerp de zorgsector waardoor eigenlijk niemand mij wilde begeleiden maar toch is het me gelukt.

Dus ik kan wel zeggen dat ik graag allemaal even wat anders deed dan anderen. Zolang dit maar binnen de kaders paste dan. Maar wat als leidraad door alles ging wat ik deed, was een chaos organiseren. Dit zag ik pas later in.

Organize spaces so you are inspired to use them.

- Mijn favoriete opruimquote

opruim coach opgeruimd huis

Mijn hart maakt een sprongetje van organizing

Ik stopte met mijn werk in de Accountancy omdat ik écht iets wilde bijdragen in deze wereld. En dan niet via jaarrekeningen en belastingaangiftes die betaald werden en in de kast belandden zonder bekeken te worden.

Nee, ik zocht echt naar de toegevoegde waarde van mijn werk.

En dat vond ik in professional organizing.

Want het mooiste van mijn werk vind ik de transformatie. Zowel van de ruimte die ik opruim, want het lijkt en voelt ineens een heel ander huis. Maar vooral de transformatie van de mooie vrouwen die ik mag helpen. De opluchting nadat iets klaar is, het zelfgeloof dat ze het wel kunnen en de rust die ze dan uitstralen. Ze lijken hele andere mensen zijn geworden en dat is waar ik het allemaal voor doe.

Dat geeft mij zoveel energie om zoveel mogelijk vrouwen te helpen hiermee!

Om te kunnen zorgen dat ik op een zo effectief mogelijke manier help die blijvend resultaat heeft, volg ik regelmatig opleidingen. Zo heb ik onder andere Holistisch Organizer, Reiki (1 en 2) en Basiskennis Psychologie gevolgd. Allemaal zodat jij in één keer klaar kan zijn met opruimen. Want dat is echt waar ik in geloof, opruimen hoeft niet iets te zijn waar je dagelijks mee bezig moet zijn.

Als ik het kan, kan jij het ook!

Vaak wordt gedacht dat ik als kind zijnde ook al super opgeruimd was. En dat was aan de ene kant ook zo, maar ik liep ook tegen bepaalde dingen aan. Zo was het snel weer een rommel, had ik veel spullen en wist ik niet hoe ik het meest effectief kon opruimen. Al hielp mijn slaapkamer van 4 vierkante meter hier ook niet bij.

Maar door dit allemaal te leren en steeds meer afscheid te nemen van spullen waar ik niet blij van werd, creëerde ik een plek waar ik echt mezelf kon zijn. Iets wat voor mij erg belangrijk is, want als kind zijnde kon dit niet altijd vanwege ziekte in ons gezin. Dat is waarom ik het zo belangrijk vind om anderen naar een plek te helpen waar ze tot rust kunnen komen.

Benieuwd hoe ik jou kan helpen?

Ik weet dat je wel wat hulp kan gebruiken op organizing gebied, anders las je dit nu niet. Ik gun het jou al, dus nu is het tijd om het jezelf ook te gunnen. Bekijk hieronder hoe ik jou kan helpen.