Opruimen met ADHD

In 3 maanden leren hoe je kan opruimen: dus niet langer niet weten waar je moet beginnen, de chaos alleen maar erger maken, overweldigd raken en het opgeven en binnen no-time weer in dezelfde situatie zitten.

Andere vrouwen lijken er geen problemen mee te hebben – hun huis lijkt dan ook altijd netjes en opgeruimd. Als je bij hen in huis komt, misschien bij vrienden of familie, staan de schoenen netjes in de kast en de jassen aan de kapstok. Wanneer ze een kop thee voor je inschenken, weten ze precies waar ze moeten zijn. Hun huis straalt rust en ontspanning uit.

Eerlijk gezegd ben je liever daar dan in je eigen huis, want die is compleet het tegenovergestelde. Jassen en schoenen liggen overal in huis, net zoals de rest van je spullen. Wanneer je iets uit het keukenkastje wil pakken, moet je dat voorzichtig doen omdat anders allerlei spullen eruit vallen. En tot rust komen komt er al helemaal niet van in je huis. Laat staan je thuis voelen.

Steeds weer terug bij af…

Je hebt het keer op keer geprobeerd om je huis netjes te krijgen, maar je loopt steeds weer tegen dezelfde frustraties aan, zoals:

 • Het niet weten waar je kan beginnen dus begin je niet
 • Wanneer je de kastjes leeg hebt getrokken raak je overweldigd
 • Zodra je bezig bent, wil je alles in een keer doen
 • Je loopt tijdens het opruimen vast en stopt alles weer terug
 • Je bent overal en nergens tegelijk bezig
 • Wanneer de ene plek opgeruimd is, is de ander weer een chaos

Als jij je hierin herkent, dan is het echt tijd voor mijn hulp!

Als professional organizer ben ik hier om je te begeleiden bij het gestructureerd opruimen en organiseren van je huis. Ik help jou je huis op te ruimen en daarbij een strategie te ontwikkelen waarmee je het zelf kan afmaken en bijhouden. Dus nooit meer de frustratie van ‘hoe ga ik dit doen?’.

kledingkast opruimen

Over jou

Je weet hoe belangrijk structuur en een opgeruimd huis is. Daar werd wel op gehamerd toen je je diagnose ADHD kreeg. Je zou al je spullen vaste plekken geven en in je huis plekken aanwijzen voor bepaalde categorieën. Zo zou je ondanks je hoofd die nooit stil staat, alsnog een plek hebben om tot rust te kunnen komen.

Maar toch lukt het je niet. Wanneer je wil beginnen met opruimen blokkeert je hoofd. Je ziet niet waar je kan beginnen. Dus ben je maar overal tegelijk bezig en doe je maar iets, of ga je heel iets anders doen. Maar aan het eind van de dag baal je dat het je nog steeds niet gelukt is.

 Ook vind je het lastig om spullen weg te doen. Want wat als je het later alsnog nodig hebt? Of als je spijt krijgt? Je weet niet hoe je keuzes maakt en maak je ze dus niet. Of wacht je af tot de keus voor je gemaakt wordt.

 Wanneer je thuiskomt, ben je al zo overweldigd van alle spullen om je heen. Je hebt er geen ander woord voor dan een chaos. Maar wanneer je gaat opruimen, maak je deze chaos nog erger. Je voelt je overprikkeld en stopt alles maar weer terug achter de deurtjes zodat je het tenminste niet meer ziet.

 Je hebt al verschillende pogingen ondernomen om te gaan opruimen. Zo heb je wel eens gehoord van de Marie Kondo-methode – “Word ik hier blij van?” Het klinkt zo logisch, maar wanneer je het probeert toe te passen op je huis, lijkt het alsof je verstrikt raakt in een web van emoties en twijfels. Je weet niet hoe je zo’n methode ook daadwerkelijk toe kan passen.

Elke dag weer neem je je voor om te gaan opruimen. Nu is het echt tijd. Elke keer komt er toch weer iets tussen en heb je er geen tijd voor. Je vraagt je af hoe anderen het opruimen van hun huis in hun dagelijkse routine hebben toegevoegd want jou lukt het niet.

 Altijd ben je aan het zoeken. Zoeken naar je autosleutels, die brief waarvan je weet dat je die nog moet betalen of dat ene boek die je hebt geleend. Doordat je altijd maar aan het zoeken bent, kom je vaak te laat op je afspraken en voel je continu onrust. Een moment voor jezelf tijdens je ontbijt zit er niet in – die eet je onderweg wel op.

 Zodra je ergens aan begint, maak je het eigenlijk nooit af of ben je binnen no time afgeleid. Dus waarom zou je dan aan zo’n mega klus beginnen als je het toch niet afmaakt? Eigenlijk geloof je ook niet dat het anders kan terwijl je wel heel graag wil.

Het is tijd om het anders te doen. Een methode te ontwikkelen die voor JOU werkt, in plaats van jezelf te willen veranderen. Je ADHD omarmen en op basis daarvan je opruimroutine creëren.

Daarnaast verlang jij naar…

… duidelijkheid. Je weet ongeveer wat je moet doen, maar je wil dit ook eigen maken. Het opruimen in je dagelijkse leven verweven in plaats van dat je iets doet omdat je er toevallig aan denkt of iemand anders je erop wijst.

… niet alleen nu een opgeruimd huis, maar een huis dat netjes blijft, zodat je over een halfjaar niet opnieuw hoeft te beginnen. Je zoekt naar de tools en inzichten die je helpen je huis moeiteloos georganiseerd te houden. Dit op een manier die past bij jou en je ADHD, want alle andere methodes lijken bij jou niet te werken.

 … weten wat je doet tijdens het opruimen. Dus weten hoe je het realistisch en behapbaar houdt in plaats van dat je het alleen maar erger maakt. Daarnaast wil je graag afmaken waar je aan begint, want je hebt nog zoveel niet afgemaakte projecten liggen.

 … sneller keuzes maken. Je weet wat je wil, dus je wilt ook die keuzes maken waar je achter staat. Niet langer meer leven met keuzes gemaakt door een ander of uit impulsiviteit. Kortgezegd: je wil leren vertrouwen op jouw keuzes (ja, dat is mogelijk!).

 … vaste plekken voor je spullen zodat je weet waar wat ligt. Je dag is meer ontspannen en als je thuis bent, heb je tijd om de prikkels van de dag te verwerken. Dus je huis is een plek om tot rust te komen in plaats van dat het je erger overprikkelt.

opruim coach opgeruimd huis

Testimonials

Wat andere vrouwen zeggen

“Haar aanpak is geweldig: binnen een paar uur hadden we alle stukken uitgezocht en de hele kast opnieuw ingedeeld.”

“Ik voelde al maandenlang dat mijn kledingkast een make-over nodig had, en eigenlijk gold dat niet alleen voor mijn kast, maar ook voor mijn hele kledingstijl. Toch zag ik op tegen deze klus. Als ondernemende moeder is er altijd wel iets anders te doen, waardoor dit steeds op de achtergrond bleef. Het was frustrerend, omdat het me eigenlijk energie kostte om elke dag weer voor de kast te staan en te bedenken wat ik aan moest trekken.

Daarom ben ik zo ontzettend blij dat Suzanne me heeft geholpen. Haar aanpak is geweldig; binnen een paar uur hadden we alle stukken uitgezocht en de hele kast opnieuw ingedeeld. Nu is het elke ochtend een feestje om kleding uit te zoeken. Dank je wel, Suzanne, voor je waardevolle advies en hulp. En ook voor de heerlijke Reiki-behandeling. Deze combinatie is echt goud!”

Yvette, Peize

Waarom je mijn hulp als organizer in zou moeten schakelen

Als professional organizer sta ik los van je persoonlijke overtuigingen en emoties, wat me in staat stelt om eerlijk en kritisch te zijn over je spullen en gedrag. Dit betekent dat ik je zal uitdagen en kritische vragen zal stellen om ervoor te zorgen dat je de beste keuzes maakt. Maar ook zal ik je wijzen op gedrag wat niet helpend is, omdat ik dat van een afstandje makkelijk kan zien en daarnaast ook herken uit eigen ervaring.

 In 3 maanden tijd gaan we focussen op verandering. Verandering in je huis, maar dus ook op je gedrag. Ik kan je namelijk helpen om alles op te ruimen en je dan aan je lot over te laten. Maar ik vind het belangrijk dat je het ook opgeruimd kan houden op een manier die makkelijk vol te houden is en dus bij jou past. Zodat jij tijd hebt voor andere dingen. Voor al je hobby’s en interesses, voor je familie en voor jezelf.

Dankzij mijn ervaring als professional organizer weet ik precies hoe ik jou kan helpen om zo effectief mogelijk op te ruimen. Ik behoud het overzicht en zorg ervoor dat je niet te lang blijft twijfelen over bepaalde spullen. Dit leer ik ook aan jou. Net zoals hoe je je huis opgeruimd kan houden ondanks je ADHD. Want dit is echt mogelijk ook al voelt het niet zo.

Voorafgaand aan ons opruimtraject ontvang je van mij een korte vragenlijst. Dit geeft me inzicht in wie je bent en waar jij tegen aan loopt. Zo kan ik bepalen met welke onderwerpen we aan de slag gaan zodat jij nu echt die verandering kan doorvoeren. Want je verlangt naar meer rust en structuur en daarbij kan ik jou helpen.

De keuze is aan jou.

Laat je je ADHD bepalen hoe je huis er uit ziet of zet je deze juist in als super power?

opruimen en organiseren opruim coach

Hi, ik ben Suzanne,
jouw professional organizer

Mijn reis van een veelbelovende carrière in de Accountancy naar het ontwikkelen van een passie voor Professional Organizing is een verhaal van verandering. Terwijl ik mijn kracht voor organiseren inzette in de Accountancy, besefte ik dat er meer moest zijn dan alleen cijfers.

In professional organizing vond ik mijn passie: vrouwen helpen hun huizen om te toveren tot georganiseerde ruimtes waar ze zich thuis voelen. Je huis moet je inspiratie geven en je moet er tot rust kunnen komen. Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk dit is. Daarom ben ik toegewijd aan het begeleiden van vrouwen bij hun opruimreis.

In de afgelopen jaren heb ik vele inspirerende vrouwen geholpen duizenden items te organiseren en afscheid te nemen van overbodige spullen. Maar wat nog belangrijker is, is dat deze vrouwen een transformatie hebben doorgemaakt. Ze hebben geleerd hoe ze effectief kunnen opruimen en bewust hun tijd kunnen besteden.

Wat je kan verwachten bij Opruimen met ADHD

Een online kennismaking

In deze online meeting (vraag hier aan) vertel jij waar je tegen aan loopt en kun jij al je vragen stellen. Ook vertel ik meer over mijn werkwijze en waarom ADHD een andere aanpak vraagt. Tenslotte plannen we in ieder geval de eerste sessie, het liefst allemaal zodat we beiden weten waar we aan toe zijn.

h

Een vragenlijst

Deze vragenlijst vul je uiterlijk een week voor onze eerste afspraak in. Zo weet ik waar jij tegen aanloopt en kan ik het traject beter op jou afstemmen.

Wat je verder krijgt

 • Verdeeld over 3 maanden vier 1:1 sessies
 • Elke sessie krijg je een Reiki behandeling (ongeveer 1 uur) zodat je meer ontspannen bent
 • Gaan we ongeveer 2 uur opruimen
 • Bespreken we hoe het gegaan is en wat jij zelf gaat doen tot de volgende sessie
 • Werkboek Opruimen met ADHD waarin meer informatie staat en waarin jij je opruimreis bijhoudt
 • Tussen de sessies in heb je online sessies met mij waarin we kijken naar hoe het gaat en waar je tegen aan loopt
 • What’s app support voor al je vragen tussendoor

Dit allemaal om jou te helpen een thuis te creëren die niet alleen georganiseerd is, maar ook een manier die bij jou past om dit zo te houden.

Hierna heb jij...

 • Een begin gemaakt met het opruimen van je huis
 • Een routine gecreëerd om je huis opgeruimd te houden
 • Minder stress doordat je niet continu naar je spullen hoeft te zoeken
 • Richtlijnen hoe je opruimprojecten aan kan pakken zodat je niet overweldigd raakt
 • Meer overzicht in je huis en weet je wat je hebt
 • Meer rust door de dag heen omdat je leven niet bepaald wordt door je huis
 • Vertrouw je op je eigen kunnen en beslissingen op opruimgebied
 • Meer ruimte in je huis en dus in je hoofd
Zoals je leest, zorgt Opruimen met ADHD echt voor een verandering! Een veranderin in jouw leven die ook zichtbaar is in je huis.

Ben jij er klaar voor?

Ik weet dat je er klaar voor bent en anders wil, anders was je niet al tot hier gekomen. Want je bent klaar met zomaar wat doen en de onrust die je huis je geeft.

De belangrijkste vraag is of jij jezelf dit ook gunt. 

Zoja, plan dan hieronder onze kennismaking in! Ik heb in ieder geval heel veel zin om je te spreken. 

Gun je jezelf het nog niet? Zo zonde, maar over een paar maanden ben ik er ook nog.