Koken met rust

In één dag naar die opgeruimde keuken waar je altijd al van droomde met mijn hulp: eindelijk een keuken waar koken en samen zijn met je gezin een feestje is.

Wanneer je aan de keuken denkt, zie je vaak een heerlijk opgeruimde keuken voor je. Alle apparaten en eten hebben hun eigen plek en zijn netjes opgeborgen in opbergboxen. Hier koken of bakken is iets wat je super blij maakt en dat proef je in het eten!

Deze georganiseerde keuken is een fantasie vergeleken met die van jou. Wanneer je ’s ochtends beneden komt, zie je gelijk de chaos. Op het aanrechtblad staan allerlei apparaten die je onrust geven, je kan niks vinden dus een rustige start van je dag zit er niet in. Eigenlijk heb je ook geen idee wat er allemaal in je keuken ligt.

Steeds weer terug bij af…

Je hebt het keer op keer geprobeerd om je keuken netjes te krijgen, maar je loopt steeds weer tegen dezelfde frustraties aan, zoals:

 • Het onvindbaar zijn van dat ene keukengerei die je nodig hebt
 • Geen inspiratie over wat je voor vanavond kan maken
 • Een keuken die je onrust geeft vanaf het moment dat je binnenloopt
 • Kasten en lades waarin alles door elkaar heen ligt
 • Voedsel wat over datum gaat omdat je niet wist dat je het had
 • Dat jij je kostbare tijd eigenlijk helemaal niet wil besteden aan opruimen, maar aan de dingen die er echt toe doen

Als jij je hierin herkent, dan is het echt tijd voor mijn hulp! Als professional organizer ben ik hier om je te begeleiden bij het gestructureerd opruimen en organiseren van je keuken. Na ‘Koken met rust’ heeft jouw keuken een ware transformatie doorgemaakt waardoor jij gelijk zin hebt om te gaan koken! Alles is uitgezocht, ligt op logische plekken, is makkelijk te pakken en de keuken is weer een plek waar je rustig kan bedenken wat voor boodschappen je nog moet halen.

kledingkast opruimen

Over jou

Je stelde je een keuken voor die het middelpunt van jullie woning zou zijn. Elke ochtend zouden jullie samen in rust ontbijten en het maken van het avondeten zou een gezinsactiviteit zijn. Of jij zou lekker met een muziekje een diner voorbereiden. Zo zou je meer rust ervaren in plaats van altijd maar te moeten haasten voor afspraken.

Maar de realiteit is anders. Je wil succesvol zijn in je werk en daarvoor ook ontspannen ontbijten. Maar keer op keer mislukt dat en vertrek je weer gehaast met ontbijt in je handen. Je weet precies hoe je wil dat de keuken eruitziet maar toch lijk je vast te zitten en blijft het er steeds bij.

 De kastjes zitten boordevol serviesgoed en keukengerei, maar ook op het aanrecht ligt van alles. Wanneer je dus een maaltijd wil maken, zul je eerst het aanrecht leeg moeten maken. Met al deze chaos om je heen is het begrijpelijk dat je overweldigd raakt.

Hierdoor weet je niet waar je moet beginnen. Je voelt je vastzitten en uit pure frustratie blijf je bij het oude, de chaos blijft onveranderd. Weer een dag waarop het niet gelukt is om je keuken op orde te krijgen.

Je hebt wel eens gehoord van de Marie Kondo-methode – “Word ik hier blij van?” Het klinkt zo logisch, maar wanneer je het probeert toe te passen in je keuken, lijkt het alsof je verstrikt raakt in een web van emoties en twijfels. Hoe kun je deze vraag gebruiken om daadwerkelijk een opgeruimde keuken te krijgen en niet eindeloos te twijfelen over elk item? Want voor elk item lijkt wel een reden te zijn om het te houden in plaats van het weg te doen. 

Je had vanochtend al bedacht wat je voor ontbijt wilde voor je werk – je zou lekker wat bakken waarmee je iedereen wilde verrassen. Maar wanneer je in de keuken komt, heb je geen idee waar je alle ingrediënten en benodigdheden kan vinden. Je trekt alle lades en kasten open, maar verder dan de helft kom je niet. Gefrustreerd en omdat je anders te laat komt, smeer je gauw wat broodjes. Je hebt al je tijd verspilt aan zoeken.

 Wanneer je eenmaal begint met opruimen, haal je alles uit de keukenkasten. Omdat als je iets doet, je het meteen goed wilt doen, toch? In het begin ben je nog gemotiveerd en kun je veel wegdoen. Maar halverwege raak je het overzicht kwijt. Je ziet de volgende stap niet meer en raakt gefrustreerd. Je hebt geen idee hoe je verder moet en uiteindelijk stop je alles weer terug in de kasten. Resultaat: je bent geen stap verder gekomen en bent teleurgesteld in jezelf.

Je beseft nu dat je veel kostbare tijd besteed aan opruimen terwijl je dat helemaal niet wil. Die tijd had je graag anders besteed – ontspanning voor jezelf, quality time met je kinderen en gezin of het laten groeien van je bedrijf. Maar elke keer dat je die onrustige keuken ziet, word je herinnert aan de tijd die verloren is gegaan.

Het is tijd om het anders te doen. Je verdient een keuken die het middelpunt van je woning is en waar je samen kan zijn!

Daarnaast verlang jij naar…

… een keuken waarin al je spullen bij elkaar liggen, in plaats van verspreid door je keuken. Dit betekent dat je ‘s ochtends zonder stress je ontbijt kan maken omdat je gelijk kan pakken wat je nodig hebt. Hierdoor begin je je dag ontspannen en vol motivatie.

… niet alleen nu een opgeruimde keuken, maar een keuken die netjes blijft, zodat je over een halfjaar niet opnieuw hoeft te beginnen. Je zoekt naar de tools en inzichten die je helpen je keuken moeiteloos georganiseerd te houden. Jouw kostbare tijd wil je besteden aan wat er echt toe doet, en dat betekent niet steeds je keuken opnieuw op te moeten ruimen.

 … een keuken die het middelpunt van je huis is. De plek die je vol trots laat zien aan gasten wanneer je ze uitnodigt voor een etentje. Of waar je samen met je gezin samen iets bakt of kookt en de leukste herinneringen maakt samen.

 … iemand die de last van het opruimen van je keuken uit handen neemt. Je hebt geen zin om spullen weg te brengen of na te denken over de beste opbergoplossingen. Wat je wilt, is alles overlaten aan een professional organizer met passie voor haar werk zodat jij nergens meer naar om hoeft te kijken.

 … snelle en zichtbare resultaten. Je bent de eindeloze pogingen zat en wil niet langer worstelen. Je wil nu eindelijk die georganiseerde keuken realiseren waar je al zo lang van droomt, het liefste gisteren nog in plaats van vandaag. 

opruim coach opgeruimd huis

Testimonials

Wat andere vrouwen zeggen

“Het heeft mij veel rust opgeleverd, ze heeft me echt bruikbare tips gegeven hoe ik hier zelf mee verder kan.”

“Ik heb de hulp van een organizer ingeschakeld omdat ik zelf niet meer het overzicht had over mijn spullen en rommel hoekjes. Ik heb voor Suzanne gekozen omdat ik haar al heel lang volg op Instagram en ze mij nieuwe inzichten kon brengen. Daarnaast hebben we van tevoren contact gehad en er was meteen een leuke klik, ik had er meteen alle vertrouwen in.

Ik heb de tijd dat Suzanne hier was als erg waardevol ervaren. Ze nam rustig de tijd voor me en stelde fijne vragen. Juist dat gaf mij het vertrouwen om haar mee te laten kijken in huis en de problemen waar ik tegen aan liep te laten zien.

Het heeft mij veel rust opgeleverd, ze heeft me echt bruikbare tips gegeven hoe ik hier zelf mee verder kan. Ik zou Suzanne zeker aanraden als professional organizer. Ze bezit echt de kennis en kunde van het vak en staat heel open in het contact zodat het meteen goed voelde. Ze heeft me echt nieuwe inzichten gegeven.

Marloes, Hattem

Waarom je mijn hulp als organizer in zou moeten schakelen

Als professional organizer sta ik los van je persoonlijke overtuigingen en emoties, wat me in staat stelt om eerlijk en kritisch te zijn over de spullen in je keuken. Mijn doel is om je te helpen je keuken te transformeren tot die gezellige en inspirerende plek. Dit betekent dat ik je zal uitdagen en kritische vragen zal stellen om ervoor te zorgen dat je de beste keuzes maakt.

Jij hoeft je alleen te focussen op het bepalen van wat je wil houden. De rest neem ik volledig uit handen. Terwijl ik bezig ben met het sorteren en organiseren van je keuken, kun jij je tijd besteden aan andere belangrijke dingen. Misschien wil je die overvolle mailbox aanpakken of wat quality time doorbrengen met je gezin. Wanneer ik vertrek, laat ik je achter met een georganiseerde kledingkast en omgeving. Bovendien neem ik de spullen die je niet meer wil mee, met uitzondering van items die je wil verkopen of aan bekenden wil geven.

Dankzij mijn ervaring als professional organizer weet ik precies hoe ik zo effectief en snel mogelijk een prachtig georganiseerde keuken kan creëren. Ik behoud het overzicht en zorg ervoor dat je niet te lang blijft twijfelen over bepaalde items. Mijn doel is om je te helpen snel en doeltreffend een verandering in je keuken te creëren.

Na deze dag weet jij welke organizers je eventueel aan kan schaffen om je keuken nog een stapje verder te krijgen. Ondanks dat ik deze niet voor je regel, laat ik je niet aan je lot over. Ik zal je een lijstje sturen met organizers waarvan ik denk dat ze handig voor je keuken zijn, maar het staat je ook vrij om je eigen oplossingen te bedenken.

Door mijn onafhankelijkheid, efficiëntie en persoonlijke aanpak hoop ik je niet alleen te voorzien van een georganiseerde keuken, maar ook van de tools en het bewustzijn om op lange termijn georganiseerd te blijven. Samen creëren we een keuken die niet alleen geordend is, maar ook het centrale punt van je woning is.

De keuze is aan jou.

Blijft je keuken die irritatiefactor of laat je mij een georganiseerde keuken voor je creëren?

opruimen en organiseren opruim coach

Hi, ik ben Suzanne,
jouw professional organizer

Mijn reis van een veelbelovende carrière in de Accountancy naar het ontwikkelen van een passie voor Professional Organizing is een verhaal van verandering. Terwijl ik mijn kracht voor organiseren inzette in de Accountancy, besefte ik dat er meer moest zijn dan alleen cijfers.

In professional organizing vond ik mijn passie: vrouwen helpen hun huizen om te toveren tot georganiseerde ruimtes waar ze zich thuis voelen. Je huis moet je inspiratie geven en je moet er tot rust kunnen komen. Ik heb zelf ervaren hoe belangrijk dit is. Daarom ben ik toegewijd aan het begeleiden van vrouwen bij hun opruimreis.

In de afgelopen jaren heb ik vele inspirerende vrouwen geholpen duizenden items te organiseren en afscheid te nemen van overbodige spullen. Maar wat nog belangrijker is, is dat deze vrouwen een transformatie hebben doorgemaakt. Ze hebben geleerd hoe ze effectief kunnen opruimen en bewust hun tijd kunnen besteden.

Wat je kan verwachten bij Speciaal voor jou

Een telefonisch kennismakingsgesprek

In dit telefoongesprek (vraag hier aan) kun jij al je vragen stellen en vertel ik meer over mijn werkwijze. Ook plannen we een datum waarbij we kijken naar jouw agenda, zodat je geen andere afspraken hoeft te verschuiven bijvoorbeeld.

De dag zelf (8 uur lang)

 • We bespreken hoe we het aan gaan pakken en of er nog bijzonderheden zijn
 • We halen alle spullen uit de kasten en lades en sorteren deze in categorieën (eventueel kan jij nu iets anders doen)
 • Per categorie gaan we bepalen wat mag blijven en een plekje in je keuken verdient
 • We gaan de keuken indelen met de spullen die mogen blijven (ook dan kan jij eventueel iets anders gaan doen)
 • Nadat de hele keuken en omgeving netjes is, zal ik je vertellen wat waar in je keuken ligt en hoe je dit het beste bij kan houden
 • Overbodige spullen: de spullen die jij niet meer wil bewaren neem ik voor je mee naar een goed doel. Eventuele spullen die je wil verkopen of weggeven aan bekenden uitgezonderd
 • Na deze dag zal ik je een lijstje sturen met organizers waarvan ik denk dat ze jou kunnen helpen

Dit allemaal om jou te helpen een keuken te creëren die niet alleen georganiseerd is, maar ook perfect aansluit bij je behoeften. Samen gaan we aan de slag om jouw georganiseerde keuken te realiseren.

Hierna heb jij...

 • Meer tijd over omdat je gemakkelijk en snel de juiste benodigdheden kan vinden
 • Minder stress doordat je keuken een gevoel van rust geeft in plaats van frustratie
 • Meer overzicht over wat je eigenlijk hebt aaneten en keukengerei
 • Meer ruimte doordat de spullen die je daadwerkelijk gebruikt zo efficiënt mogelijk opgeruimd zijn
 • Meer rust omdat de keuken de plek kan zijn waar je samen komt met je gezin of vrienden
 • Meer geld doordat je minder impulsieve aankopen doet of voedsel over datum gaat
 • Meer tijd voor andere dingen in het leven
 • Beter inzicht in welke maaltijen je kan bereiden met de ingrediënten die je in huis hebt
  Zoals je leest, brengt Koken met rust je zoveel meer dan alleen een georganiseerde keuken!

  Ben jij er klaar voor?

  Ik weet dat je er klaar voor bent en anders wil, anders was je niet al tot hier gekomen.
  Want je bent klaar met tijd verspillenen een keuken
  die je frustreert en onrust geeft.

  De belangrijkste vraag is of jij jezelf dit ook gunt.

  Zoja, plan dan hieronder ons kennismakingsgesprek! Ik heb in ieder geval heel veel zin om je te spreken.

  Gun je jezelf het nog niet? Zo zonde, maar over een paar maanden ben ik er ook nog.